Blogi. Järvik: minu erakond toetab mind ja ma ei ole mitte midagi sellist teinud, et peaksin tagasi astuma (10)

Postimees
Copy
Maaeluminister Mart Järvik on muu hulgas olnud 16 aastat Järvakandi vallavanem.
Maaeluminister Mart Järvik on muu hulgas olnud 16 aastat Järvakandi vallavanem. Foto: Mihkel Maripuu

ETV saates «Esimene stuudio» jagas täna õhtul selgitusi maaeluminister Mart Järvik (EKRE). Intervjuud saab lugeda Postimehe blogist. 

Mitmesse skandaali sattunud maaeluminister Mart Järvik ütles täna õhtul vestlussaates «Esimene stuudio», et ei ole teinud midagi sellist, mille tõttu peaks ta ministriametist tagasi astuma. Järvik ütles, et «valetamise jutud ja üleskeeratud skandaal» on opositsiooni hea töö tulemus.

«Ma olen edasi maaeluminister. Ma arvan, et lähme nelja-aastase perioodi lõpuni,» ütles Järvik umbes tund aega pärast seda, kui peaminister Jüri Ratas teatas, et ta on teinud riigisekretärile ülesande moodustada komisjon Järviku ja tema nõuniku Urmas Arumäe tegevuse uurimiseks. Järviku sõnul on hea, et tema tegevuse uurimiseks moodustati komisjon, sest siis saab ta kõik tõendid paberil esitada ja anda selgitusi.

«Minu erakond toetab mind ja ma ei ole midagi sellist teinud, et peaksin tagasi astuma. Skandaali üleskeerajad on selle saavutanud, et meedia saab kõvasti toitu ja küll see laheneb, kui komisjon oma töö ära teeb,» sõnas minister.

Järvik kirjutas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et peaminister ei hoolinud esmaspäeva õhtusel kohtumisel tema pakutud tõendusmaterjalidest ning et «kõik küsimused, mida ta küsis, olid selgelt äratuntavad - need olid koostatud kantsler Illar Lemetti poolt». «Esimeses stuudios» ütles Järvik, et tal olid seda postitust tehes «emotsioonid laes» ning et ta palub Rataselt vabandust. «Ma ei tee enam ühtegi kommentaari ei valitsuse liikmete ega peaministri kohta,» lubas ta.

Märksõnad

Tagasi üles