Ametnike hoolimatusest põhjustatud lapserööv? (5)

Stass Kuznetsov
, «Radari» toimetaja
Copy

Tänaõhtune «Radar» toob vaatajani loo suurest perekonnatragöödiast, kus pantvangiks on 5 aastane poiss. Kuidas see sai võimalikuks ja miks lapse ema ja ka tema kaitsja on veendumusel, et Eestis toimus sisuliselt lapserööv?

Käesoleval kevadel kaotab Tallinnas elav naine – nimetame teda Oksanaks - Ateena Apellatsioonikohtu kohtuotsusega hooldusõiguse oma viieaastase poja Kirilli üle. Täieliku hooldusõiguse lapse üle saab Kirilli isa - Kreeka kodanik, keda me selles loos nimetame Dimitriseks. Tänu sellele otsusele teeb mees 3. mail vastava märke Eesti rahvastikuregistris ja juba 9. mail viib ta lapse riigist minema.

«Raske siin olla,» ütleb Oksana oma lapse toas, mis seisab tühjana juba kuu aega. «Kõik asjad siin meenutavad last. Ei tea, kus ta on…»

See kurb lugu ei saanud alguse üle öö. Sellele eelnesid väga dramaatilised sündmused. Oksana ja Dimitris kohtusid 2013. aastal Norras, kus naine oli koolitusel. Aasta pärast otsustas paar abieluda. Poeg Kirill sündis 1. mail 2014 aastal.

Asi muutus teravamaks, kui mehe äri Eestis kõrbes ja ta kolis 2016. aastal kodumaale Kreekasse tagasi. Vaatamata sellele, otsustas Oksana koos lapsega jõuluajal minna Kreekasse, et omavahelised suhted abikaasaga rahulikult lõpetada ning teatada sellest ka mehe vanematele. Just sellest hetkest sai alguse naise suur tragöödia, mis kestab tänapäevani. Detailsemalt  telemagasini «Radar» videost

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles