Narva uus linnapea korruptsioonist: «Ootasin, et äkki keegi tuleb ja hakkab midagi pakkuma..»

Stass Kuznetsov
, «Radari» toimetaja
Copy

8. aprillil valis Narva linnavolikogu erakorralisel istungil uueks linnapeaks Aleksei Jevgrafovi. Radar kohtus uue linnapeaga, et saada teada, kuidas uus  meer mõtleb ning mida ta piirilinnas ette kavatseb võtta.

Jevgrafovi esimeste tööalaste kohtumiste ja läbirääkimiste tulemused on kõrvalt vaadates päris karmid. Näiteks kaks nädalat tagasi andis linnavalitsus vastse linnapea eestvõttel teada, et Narva ametiasutustest koondatakse üle 60 töötaja.

«Struktuuri muutmisega me koondame mõned inimesed ja jagame ülesanded teiste inimeste vahel,» seletab ümberkorraldamise plaani lahti uus Narva linnapea ja lisab, et tänu sellele tõuseb palk pea 700 ametnikel.

Endine juhtivspetsialist ja ärimees vahetas ametis välja keskerakondlase Tarmo Tammiste, keda Narva volikogu umbusaldus 15. märtsil.

Umbusaldust toetanud volinike hinnangul kulutas Tammiste Vaba Lava teatrikeskuse toetuseks liiga heldelt reservfondi vahendeid ja soovis kultuuripealinna taotluse koostamiseks ebamõistlikult palju raha. Tulemuseks oli aga kultuuripealinna projekti läbikukkumine.

Mis on aga Narva uue linnapea jaoks suur üllatus?

«Ootasin, et äkki keegi tuleb ja hakkab midagi pakkuma, aga õnneks seda ei toimunud,» on meer positiivselt üllatunud.

Kuidas aga muutub elu Narvas Jevgrafovi tulekuga ja mida uus linnapea lubab narvakatele, sellest lähemalt «Radaris», teisipäeval kell 20 Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles