Noore ema eriskummaline sõltuvus: Mul on olnud 112 lapsevankrit!

Piia Osula
, «Radari» toimetaja
Copy

Sellisest sõltuvusest on tänaseks nakatanud tuhanded emad ja isad. Facebooki Kärusõltlaste rühma on koondunud rohkem kui 17 000 lapsevanemat, kellest, tõsi küll, saab sõltlaseks nimetada ehk paarikümmet. Suurem osa on selles grupis huvist või soovist osta üks-kaks vankrit. Mitte kümneid, nagu meie loo peategelased. Seekordses «Radaris» uurime, mis on nii igapäevasena ja enamustele pelgalt transpordivahendina tunduvas lapsevankris sellist, mis paljudel silmad särama ja näpud sügelema paneb.

Kärusõltlaste Facebooki grupi üks asutajatest, kolme lapse ema Kristiina Randla on korraga toonud koju maksimaalselt neli käru. Lisette Jõgisto, kellel on kärusid olnud 112, aga korraga 8. «Ma olin viiendat kuud rase, siis tuli esimene, aga ei, ei olnud ikka see. Kaks nädalat oli, siis tuli järgmine ja nii hakkas,» kirjeldas naine oma sõltuvuse teket.

Norras elav ühe lapse ema Maris Altma on enda hobist ka töö teinud. Nimelt oli naine Eestis kõige esimene, kes hakkas pidama ainult kärudest rääkivat blogi.

Kuid neid, kes on otsustanud hakata ainult kärudest kirjutama või neid tutvustavaid videosid meisterdama, on järjest rohkem. Mis on ühes lapsevankris nii erilist ning miks need lapsevanemaid enda juurde tõmbavad, uurime juba teisipäeval kell 20.00 Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles