Eesti taevas on läinud napilt: droon on pääsenud kokkupõrkest hävitajate, väikelennuki ja kopteriga (1)

Piia Osula
, «Radari» toimetaja
Copy

Esimest korda räägivad lennuamet ja politsei «Radarile» juhtumitest, kus on läinud väga napilt, ning drooni ja õhusõiduki kokkupuudet on jäänud lahutama vaid mõni hetk.

«On olnud üsna mitu juhust, kus me oleme lennujaama lähiümbrusest need droonid kätte saanud ja on olnud ka selline juhus, kus politsei on tulnud lennuametisse droon kaelnas ja öelnud: leidsime lennujaama lähedalt,» rääkis lennuameti lennuliikluse osakonna juhataja Kaupo Toodu. Tema sõnul juhtub neid olukordi päris tihti.

Üks selline leiti 2017. aastal maandumisraja lähedalt. Nimelt kaotas Juhkentali tänaval droon tuuleiili tõttu juhitavuse ja võttis suuna lennujaama poole. Kuidas ta täpsemalt sinna jõudis ja kas ka mõni lennuk teele ette jäi, ei ole teada.

Kuid kui ohtlik on üks lennuki teele ette sattunud droon? Lennuliiklusteenistuse juhatuse liige Üllar Salumäe aitab seda mõista. «Ükspuha, milline tahke keha satub mootorisse, see võib lõppeda halvasti. Ja ükskõik, kes selles kahtleb, mõelge sellele, kuidas teile meeldiks, kui teie pere oleks lennukis, mille mootor läheb põlema, sest sinna on sattunud droon,» rääkis ta.

Lennuamet, politsei ja droonilennutajad räägivad seni teadmata olukordadest ning sellest, kas ja kui kiiresti taolised putku pistnud droonid tabatakse juba täna kell 20.00 Kanal 2s.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles