Politseiniku jõuvõtted maksid talle töö (12)

Kärt Anvelt
, «Radari» peatoimetaja
Copy

16. september 2016 oli Ida-Prefektuuris töötava Martin Lohki jaoks tööpäev nagu ikka. Et sellest päevast kujuneb tema politseikarjääri lõpp, ei oska mees tol hetkel veel aimata.

Varahommikul, kella viie paiku, saab ekipaaž, kuhu kuuluvad Martin Lohk ning talle määratud praktikant Innar Malleus, bravo-väljakutse: Narva-Jõesuu Barracuda baaris on kaks alkoholijoobes agressiivset isikut, kes keelduvad arvet maksmast. Lohk ja Malleus jõuavad sündmuskohale, kus ootab juba ees G4S-i turvatöötaja, kelle baaridaam on sündmuste lahendamiseks esimesena välja kutsunud. Baarileti ääres näevad Lohk ja Malleus seismas kaht alkoholijoobes meest. Selgub, et mehed olid eelnevalt ka teisi baaris viibinud inimesi häirinud ja agressiivsust väljendanud, mistõttu kliendid olid lahkunud.  

Politseinikud hakkavad lahendama olukorda, mis muutub aga sõnalisest konfliktist füüsiliseks. Hilisem kannatanu sõimab politseinikku ja ähvardab ka politsei välja kutsunud baaridaami. Füüsiline konflikt viib omakorda sisejuurdluse algatamiseni, see omakorda tipneb politseiametniku kohtus süüdi mõistmisega.

«Suurt pettumust valmistab see, kuidas sisekontrollibüroo, kus peaksid töötama pädevad ametnikud, lasid sellisel asjal juhtuda.  Kõik need ametnikud, kes seda asja uurisid, oleksid pidanud seda adekvaatse pilgu alt vaatama,» süüdistab Martin Lohk tema tegevust uurinud politsei-ja piirivalveameti sisekontrollibüroo ametnikke.

«Ma olen veendumusel, et vägivald tekitab vägivalda,» pareerib omakorda politsei-ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. «Kui me täna aktsepteeriksime seda ja näitaksime seda videod sisekaitseakadeemias noortele politseinikele ja ütleks, et see on ok, nii võib

käituda, mis siis järgmine olukord oleks?»   

Radar uurib, kas nüüd juba endise politseiniku Martin Lohki kuritegu oli nii karm, et teda võimuliialduses süüdistada või võinuks probleemi lahendada ka politseis sees.

Meenutades üht 2013. aasta varahommikul toimunud tapmist, tõstatab Radar ka küsimuse, milline vahe on inimese surnuks peksmises osalenud mehel ning politseinikul, kes korrarikkuja füüsilist jõudu kasutades maha surub.

Radar on eetris täna õhtul kell 20.00 Kanal2-s.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles