Kingsepad tahavad reegleid ja kontrolli (1)

Ege Tamm
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aastal panid neli kogenud kingseppa õlad kokku ja lõid Eesti Kingseppade liidu. Üheks peamiseks ajendiks just masstoodanguna poelettidel olevate ebatervislike jalatsite vastu võitlemine.

«See peaks olema kvaliteetne tööjalats,» ütles Kingseppade liidu juhatuse esimees Hillar Suurkütt, näidates ehitajatele mõeldud turvajalatsit. «See on seadusega kohustatud inimesel kanda, aga milline ta tegelikult on, seda keegi ei kontrolli,» rääkis Suurkütt.

Ebatervislikud jalanõud pole ainus, mille pärast kingsepad südant valutavad. Muret tekitab ka põhimõtteliselt olematu järelkasv.

«Kingsepaks tänapäeval ei olegi võimalik õppida. Kutseõppesüsteemis ja ametikoolides ei ole võimalik kingsepaks õppida. Saab õppida ainult tutvuse kaudu,» rääkis Suurkütt. Kingseppade liit on aasta jooksul proovinud sellele lahendust leida.

Kuidas on see õnnestunud ja miks on meie jalanõud nii ebatervislikud, näeb juba ülalt videost.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles