Võlgnik: Ma tahan võlgnevustest lahti saada – andke mulle see võimalus! (2)

Stass Kuznetsov
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seaduse kohaselt ei saa kohtutäitur nõuda võlgu isikult, kelle sissetulek on alla elatusmiinimumi ehk alla 215 euro. Vaatamata sellele, et tänase «Radari» peategelane Tallinnas elava Oksana ainus sissetulek oli viimastel kuudel töövõimetuspension, summas 207 eurot, võtab kohtutäitur naise kontolt ka selle raha ära.

Oksana on endine narkosõltlane. Selle eluviisiga kaasnesid võlad – tuhandetes eurodes. Nüüd on Oksana narkootikumidega lõpparve teinud. Eelmisel aastal läks ta tööle ja hakkas kohe oma võlgnevusi likvideerima.

«Minu palgast võeti päris korralik summa. Käes pärast oli vähem kui miinimumpalk. Ma terve aasta olin maksnud,» on Oksana murelik, et miks talle ei jäetud elamiseks ühtegi senti.

Probleemid algasid aga siis, kui naine jäi töötuks ja tema ainus sissetulek ehk töövõimetuspension võeti arvelt viimse sendini maha. Kuid, kes on süüdi – kas kohtutäitur või võlgnik ise? 

Kõigest sellest lähemalt saab näha juba ülalt videost.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles