Surrogaadi abil lapse saanud isa: «Mis see kellegi asi on, kus laps sündinud on?» (9)

Piia Osula
, «Radari» toimetaja
Copy

Eelmise nädala «Radaris» rääkisime Eesti pere meeleheitlikust sammust Ukraina surrogaadi abil lapsevanemateks saada. Nimelt on emakata sündinud Daisy Mustonenil endal võimatu last kanda ja sünnitada, Eestis on surrogaatlus täielikult keelatud. Kuid Daisy ja ja tema abikaasa Erlend ei ole ainsad. Sama kadalipu on läbi käinud kümned Eesti pered, kes lootuses ja soovis laps saada, on pidanud abi otsimiseks minema välismaale.

«See valu, olla lapseta… Ma arvan, et seda ei saa kirjeldada,» rääkis «Radarile» enda loo Mihkel (nimi muudetud - toim). Tänaseks on tal aga kolmeaastane tütar ja seda kõike Gruusia surrogaatema abil. Mehe sõnul on kurb, et Eestis ei ole astutud ühtegi sammu, et hädas inimesed võiksid surrogaadilt abi saada.

«Ma võin öelda, et selles kohas, kus meie selle protseduuri tegime, mitte keegi ei ole neid naisi selleks sundinud. Ja kui meie tänasime teda pisarsilmi oma tütre sünni eest, siis surrogaatema vastas samuti pisarsilmi, et ta tänab meid, et me talle selle võimaluse andsime,» rääkis Mihkel.

Mihkli lugu näeb täismahus juba ülevalt videost.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles