Naine kaebab Tartu linnavalitsuse vanuselise diskrimineerimise pärast kohtusse (3)

Robert Kõrvits
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merike Kaunissaare on lõpetanud disainieriala, lõpetanud meedia ja kommunikatsiooni magistri ja teeb hetkel Kunstiakadeemias doktorantuuri. Ometi ei pidanud Tartu linnavalitsus seda kõike piisavaks, et kutsuda Kaunissaare linnakujunduse vanemspetsialisti ametikoha täitmise konkursi vestlusele. Kaunissaare ise kahtlustab, et asi on tema vanuses. Nimelt on Kaunissaare 60-aastane.

Kas keegi ütles teile näkku, et Merike, te olete liiga vana?

«Ei, aga ma siiralt imestasin, et linnakujunduse vanemspetsialisti kohale on parim 27-aastane Maaülikooli maastikuarhitektuuri bakalaureus. Ja mina ei kvalifitseerunud isegi vestlusele kutsumiseks.»

Tartu linnavalitsusele tuli vanuselise diskrimineerimise süüdistus üllatusena. Kaunissaare seisab oma õiguste eest ja läheb linnavalitsuse vastu kohtusse.

«Kui ta arvab, et teda on vanuseliselt diskrimineeritud, siis see on tema õigus,» kommenteerib sündmust Tartu arhitektuuriosakonna juht Tõnis Arjus.

«Diskrimineerimine ei ole asi, mida nad tahtsid teha, aga see mõjus vanuselise diskrimineerimisena,» ütleb Inimõiguste keskuse juht Kari Käsper.

Kuidas soliidses vanuses inimesi tööturult välja puksitakse, seda näete «Radaris» teisipäeval kell 20, Kanal 2s.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles