Pilliroost sai relv võitluses globaalse plastireostuse vastu

Eeva Esse
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kui me esimest korda läksime pilliroogu korjama, siis maaomanikud ikka naersid meie üle, sest nad polnud kunagi näinud, et keegi umbrohu peale nii õnnelik oleks,» räägib Grete Riim, kes käivitas möödunud aastal koos elukaaslase Mihkel Tammega pilliroost korduvasutatvate joogikõrte ettevõtte #Pillirookõrs. «Radar» käis neil Saaremaal külas ja toob vaatajateni loo sellest, kuidas noored edukad turundusinimesed oma elus otsustava kannapöörde tegid, Tallinnast saarele kolisid ja pilliroost omale sissetulekuallika tegid.

«Me ei kujutanud kumbki ette, et me hakkame nüüd midagi tootma,» meenutab ettevõtlusega alustamist Mihkel Tamm. Tema elukaaslane ja #Pillirookõrs kaasasutaja Grete Riim lisab: «Paned tunked selga ja lähed matšeetega lihtsalt pilliroogu lõikama - see oligi meie argipäev üks hetk.»

Kuidas tegusad ettevõtjad muudavad mereäärse piliiroovõsa korduvkasutatavateks joogikõrteks ja annavad sellega oma panuse globaalse plastireostuse vähendamiseks, näed teisipäeval kell 20 Kanal 2 telemagasinist «Radar».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles