Evelin Võigemast õpib prantsuse keele selgeks kahe kuuga

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Robert Kõrvits esitas telesaates «Radar» Evelin Võigemastile väljakutse - õppida selgeks võõrkeel kõigest kahe kuuga. Näitlejannal kulus paar sekundit, et anda väljakutsele oma jah-sõna. See tähendab, et järgmise kahe kuu jooksul üritab Võigemast selgeks õppida prantsuse keele ja Kõrvits itaalia keele.

«Ma tean mõningaid sõnu prantsuse keeles, tean, kuidas tähed selles keeles häälduvad. Prantsuse keel on mingis mõttes südamekutse, mida ma ei ole selgeks saanud,» ütleb Evelin Võigemast. Suvel üritas ta prantsuse keelt õppida, kuid ei leidnud motivatsiooni ja see jäi soiku. Radari väljakutse tuli nagu välk selgest taevast ja ta on nõus selle vastu võtma.

Võigemast ja Kõrvits kasutavad keele kiirõppimiseks Eestis väljamõeldud rakendust Speakly. Selle juht, ise seitset keelt rääkiv Ott Ojamets: «Need meetodid, millega praegu veel koolis keelt õpitakse, on 300 aastat vanad. Need ei toimi. Raamatutes on pildid värvilisemad küll, aga meetodid on samad.» Nii kinnitab Ojamets, et kahe kuuga peaks keele selgeks saama tasemel, et saab selles keeles kõik põhilised jutud räägitud.

Kas kahe kuuga on võimalik võõrkeel selgeks saada, seda näeb 23. aprilli «Radaris», kui kahele õppijale korraldatakse eksam, mille sisu saavad nad teada alles kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles