Hall ala lubab perearstina tegutseda terviseameti «musta nimekirja» kuuluval arstil, kes usaldab MMSi, mitte aga antibiootikume ning muid ravimeid. Seekordne «Radar» uurib, kuidas see on võimalik ja miks keegi ei vastuta?

Riik seab vaktsineerides ohtu inimelusid. Skisofreenia ravimi asemel peaks mõtlema tervislikumate eluviiside peale ja näiteks mitte tarbima piimatooteid. Valutavate kurgumandlite vastu aitab aga lihast loobumine.

Need kõik on ühe arsti sõnavõtud ravimite ja vaktsineerimise kõrvaltoimete Facebooki lehel. Kuid mitte ainult seal. Sarnaste sõnavõttudega on see üldarst ja perearsti kohusetäitjana töötav Martin Ruumet esinenud ka patsiendiga laua taga istudes. Mees ütleb, et usaldab MMsi rohkem kui antibiootikume ja on seda ka enda patsiendile soovitanud. Ravimite võtmist võrdleb ta aga inimestele eutanaasia lubamisega. Ja see kõik on kestnud aastaid.

Nii perearstid kui ka terviseamet on küll proovinud leida lahendust, kuid seni tulutult. Eesti perearstide seltsi juhatuse liige Ruth Kalda sõnul on olukord kriitiline. «Vastu töötada ja mitte aktsepteerida või järgida neid juhiseid, mis ei ole ainult Eestis välja töötatud, see teeb ju väga suurt kahju,» on Kalda Ruumeti patsientide tervise pärast muresta.

Terviseamet on antud arstile kohandanud niiöelda piirangud juba aastast 2015, mil ta esimest korda nende radarile sattus, kuid ometi leiab see arst Eestis endiselt tööd ja saab inimeste tervist enda ravivõtetega ohtu seada.

Veel reede hommikul töötas Ruumet Keila haiglas, millest terviseametil aimugi ei olnud. «Radari» uurimise peale mees aga kiirelt vallandati.

Saates saab sõna Martin Ruumet ise, kes kohe pärast vallandamist Valka kiirustas, et sealt uus töö leida. Kuidas selline olukord võimalik on ning miks oleks tarvis seadusemuudatust, et arstid enda ja patsientide elusid ohtu ei saaks panna?

Kuidas see kõik võimalik on, näeb juba videost.

Kommentaarid (22)
Copy