«Radari» otsepilt: Rahapesu Narvas, räpased poliitmängud ning üksikandidaat Hando Tõnumaa

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 21.30 ajab Kanal 2 uuriv telemagasin "Radar" ajaloo suurimasse rahapesuskeemi kaasatud Swedbanki Eesti kontode rahaülekannete jälgi Narvas, kus kaks ettevõtet keerutasid viie aastaga ligi 14 miljonit dollarit läbi.

Koostöös Rootsi Rahvusringhäälingu SVT ja Postimehega valminud lugu uurib, kuidas hruštšovkas Venemaa räpaseid miljoneid pesti. Ajakirjanik Eeva Esse ning Jekaterina Minkova ajavad võimalike rahapesuskeemis osalejate jälgi Narvas, koputavad ustele ja uurivad, kus on miljonid.

Veel uurib «Radar» tänases saates, kui räpaseks läheb võimuvõitlus tegelikult enne valimisi?

Veebruari alguses potsatas reformierakonna juhtivpoliitiku meilile kiri, milles on manusena kaasas käsitsi joonistatud skeem Keskerakondlase ja Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu ärilisest tegevusest. Skeem kubiseb vigadest ja meelevaldsetest seostest.

«Kui keegi oleks otsinud siit mingit skandaali või kuritegu, siis seda mina siin ei näe. Skandaali võiksin tekitada hoopis mina, et miks selline memo on tehtud,» ütles Riisalu.

Kas valimiseelses võimuvõitluses on sellised umbluud täis memod, millega poliitiliste konkurentide mainet maha teha üritatakse, tavalised? «Valimiste eel mõned telefonid helisevad sagedamini ja keegi üritab öelda, et kuule, mul on huvitavat infot, kas sa ei tahaks. Infole peale vaadates saad aru, et valimiste tempel on seal peal,» rääkis ajakirjanik Toomas Sildam.

Saate lõpus heidame pilgu üksikandidaatide maailma. Nimelt on otsutanud tuntud lamedamaalane Hando Tõnumaa Riigikokku kandideerida ja selleks pöörase programmi kokku pannud. Miks ta seda teeb ja mis plaanid tal täpselt on, näeb juba saatest.

Kuidas «Radaril» Narvas võimalike rahapesuskeemis osalejate otsimisega läks ja kuidas spinne ja skandaale tekitatakse ning kuidas mõjutavad need valimisi, näeb «Radaris» Kanal 2s täna õhtul kell 21:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles