Talbot - võidukas riigipiiride ülene Eesti - Venemaa bänd

Eeva Esse
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal Eesti muusikaauhindadel parima metal albumi kategoorias võitnud Talbot on märkimisväärne kooslus mitmes mõttes. Nad on üks enim välismaal tuuritanud Eesti bänd ja teadaolevalt ka ainsad, kes oma muusikat üle Eesti-Vene riigipiiri teevad.

Talboti trummar Evgeni Mikhailov, ehk Eugen, nagu Eesti sõbrad teda kutsuvad, on Venemaa kodanik. Eugen elab ja töötab Peterburis, kuid on viimased viis aastat käinud iga kuu Tallinnas bändiproovis. Tema sõnul ei ole teisest riigist proovides käimine ja muusika tegemine kahemehe bändi puhul kuigi suur probleem. Keeruliseks läheks siis, kui liikmeid oleks vähemalt kolm.

«Kolme või enam liikme puhul oleks isegi ühes linnas raske bändi teha, sest kõigil on iga asja kohta oma arvamus. Aga meie puhul on ainult kaks varianti - jah või ei. Seetõttu võime temaga bändi teha kasvõi siis kui üks meist elaks kasvõi Jupiteril,» räägib trummar.

«Radar» otsib Talboti frontmani Magnus Andre ja trummar Evgeni Mikhailovi üles nende prooviruumist ja saadab neid kaamertega Tallinna kontserdi eel. Mida «Radar» sel teekonnal avastas, näeb juba videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles