Kerli Kõivu valusast lahkuminekust sai eneseabiõpik

Eeva Esse
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäevases «Radaris» meenutas lauljatar Kerli oma senise elu raskeimat perioodi, mis innustas teda raamatut kirjutama ja oma kogetut teiste naistega jagama: «Läks katki üks suhe, mis oli olnud mu kõige olulisem elu osa.» See oli ka põhjus, miks Kerli on viimastel aastatel avalikust elust eemale hoidnud: «Ma tegelesin iseenda ülesehitamisega ja kogu mu aur läks selle peale,» rääkis naine.

«Tegelikult ma ikkagi purunuesin täiesti tuhandeks killuks, no see oli ikka täielik madalseis,» rääkis Kerli oma lahkuminekust ja lisas, et see on tema täiskasvanuelu kõige raskem ja samas kõige olulisem kogemus, mis sundis teda väga kiiresti kasvama ja endaga tööd tegema.

Sel neljapäeval näeb ilmavalgust Kerli esikraamat «Haavatud jumalanna paranemispäevik - 30 päevaga tallamatist supernaiseks» ja reedel avaldab ta esimese singli «Savages» oma veebruaris ilmuvalt albumilt.

Kerli hakkas raamatut alguses kirjutama iseendale päeviku vormis, sest ta ei leidnud enda abistamiseks sobilikku kirjandust, mis ei oleks liiga kerge ja samas ka liiga raske. Hiljem kujunes sellest välja idee raamatuks, mis teisi naisi raskel ajal võiks aidata. «Haavatud jumalanna paranemispäevik» ongi eneseabiraamat naistele, kelle süda on purunenud. Kerli annab selles nõu, kuidas lagunenud suhtest 30 päevaga haavad terveks ravida. Ta pakub igaks päevaks välja ühe tegevuse, mis aitab oma eluga paremini edasi minna.

Kerli täpsustas, et kuigi 30 päevaga ei saa südamevalust priiks, on võimalik selle ajaga ära teha oluline samm, et eluga edasi liikuda: «Tegelikult see põhineb ikkagi enesearmastusel, et kui ma teen iga päev ühe asja, millega ma näitan enda vastu üles armastust, siis see kõik teeb kokku ühe pikema teekonna.»

Selleks, et elu kõige valusama kogemus muuta kõige olulisemaks õppetunniks, tuleb Kerli sõnul tegeleda sisekaemusega: «Iga kord, kui sa tunned, et sa pead minema kaugemale endast välja, siis mine sügavamale enda sisse.»

Vaata «Radari» videost, mis nõu annab Kerli oma mõtete korrastamiseks, miks ta Elva metsade vahele elama läks ja millist muusikat tema uuelt albumilt oodata on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles