Roppustest kubisev Eesti laste lemmikmäng Growtopia (8)

Robert Kõrvits
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«ohh v6ib ajan kottid sappa sulle»; «Aga seksi teeme v nagu p2ris elus ja kolmap2eval siis?» Just niimoodi käisid kaks arvutimängu Growtopia kasutajat peale mängijale, kes ütles korduvalt, et ta on vaid 11-aastane tüdruk.

«Üritati teada saada, mis on mu nimi ja kontaktid, et päriselus kohtumine kokku leppida,» räägib eksperimendis osalenud Diana Poudel, kes kehastus 11-aastaseks mängijaks. Diana hakkas Growtopia vastu huvi tundma kui nägi, et tema kaks last mängisid seda ennastunustavalt.

Diana tegelaskujult manguti infot tema kohta - Facebooki kasutajat, kooli ja pärisnime. «Vahetuskaubaks pakuti Word Locki,» selgitab Diana Poudel. World Lock on mängu kõige kõvem valuuta ning selle nimel on lapsed nõus kahjuks andma järele ka pedofiilidele. Nii räägivad tänases «Radari» loos sellistest juhtumitest nii eksperimendi läbiviija kui politsei seksuaalkuritegude osakonna juht.

Diana Poudel tegi juhtunu kohta politseile ka avalduse. Miks seda ei võetud menetlusse, näeb juba videost.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles