Täna «Radaris»: Marina Kaljurand räägib, kuidas teda tema koera abil riigivaenulikule koostööle üritati meelitada (8)

Kärt Anvelt
, «Radari» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telesaade «Radar» uuris möödunud nädala riigireetmise juhtumi raames spetsialistidelt, kuidas aru saada, et võõrriigi teenistus soovib sind oma huvides tööle panna ning sundida Eesti riiki reetma.

Kapo peadirektor Arnold Sinisalu tõdes, et ükski juhtum ei kordu uuesti, need kõik on väga spetsiifilised ja erilised. «Võib olla santažeerimist, kompromiteerivaid materjale, aga ka see võib olla esitatud pigem meeldivas toonis. On olnud selliseid juhtumeid, kus mõni noorem inimene on mõnel välisreisil seksuaalsuhteid loonud, hommikul tulevad aga härrasmehed juurde ja ütlevad, et vot sul oli siin öösel selline juhtum, sa vägistasid naise,» tõi Sinisalu näite ka Eesti inimestega juhtunu kohta.

Kui lüüa Eestis kokku kõigi nende ametite töötajad, kes võiksid Vene luurele huvi pakkuda, siis tuleb neid ühtekokku 10 000. Sama palju on Keilas või Haapsalus elanikke.

«Võime rääkida julgeolekuasutuste töötajatest ehk välisluureametist, kaitsepolitseiametist. Kindlasti kuuluvad huviobjektide hulka kõik kaitseministeeriumi ja kaitseväe töötajad, kaitseministeeriumi haldusala üldse laiemalt. Loomulikult ka välisministeeriumi ja siseministeeriumi töötajad,» loetles Sinisalu.

Milliseid värbamisnippe kasutatakse, kas näiteks president Toomas Hendrik Ilvest, suursaadikut ja endist välisministrit Marina Kaljuranda ning riigikogu väliskomisjoni esimeest, staažikat poliitikut Marko Mihkelsoni on püütud värvata, vaata täna õhtul kell 20.00 Kanal 2-s algavas saates «Radar».

Vaata ka videost, kuidas Marina Kaljuranda räägib võimalikust koostööle mõjutamisest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles