«Radar»: 15-aastase neiu tapmist hakkab uurima prokurör, kelle töö tunnistati ebapädevaks (3)

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringkonnaprokurör Liina Pikma
Ringkonnaprokurör Liina Pikma Foto: «Radar» / Kanal 2

Üleeile vapustas Eestit teade, et Kohta-Järvelt leiti tapetud 15-aastase Anastasia surnukeha. Viru ringkonnaprokuratuur otsustas, et tapmis uurimist pannakse juhtima prokurör Liina Pikma, kelle ebapädevus on saanud varasemalt laia tähelepanu ning kelle töö tõttu on tema ülemus Ene Timmi avalikult vabandanud.

13. aprilli «Radaris» näidati lugu, kus Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Liina Pikma esitas süüdistuse mehele, kes tegi keskkriminaalpolitseiga koostööd ja matkis kuritegu. Väidetavalt ei teadnud prokurör Pikma mehe ja politsei omavahelisest kokkuleppest. Piltlikult öeldes ajas prokurör Pikma segi head ja halvad, seejuures endal ta süüd ei näinud.

Pikma kehva tööd kommenteerides nentis Viru juhtivprokurör Ene Timmi: «See on kahetsusväärne. Ma siinkohal vabandan prokuratuuri nimel, ka meie teeme vigu.»

Seda hämmastavam on, et niivõrd suure avalikkuse tähelepanu all oleva juhtum nagu seda on 15-aastase tüdruku tapmine, antakse varasemalt ebapädevat tööd teinud prokuröri uurida.

Viru Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Ene Timmi kommentaar:

„See, et inimene üks kord eksib, ei näita tema ebapädevust.“

Vaata ka «Radari» lugu, mis räägib prokurör Liina Pikma eksimustest oma töös:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles