«Radar»: PRIAle toetuste väljapumpamisest teatanud kodanik jäeti pika ninaga

Hannes Sarv
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapurla sadam, mis on saanud enam kui 500 000 eurot toetust
Tapurla sadam, mis on saanud enam kui 500 000 eurot toetust Foto: «Radar» / Kanal 2

Tänane Radar läheb Tapurla sadamasse, et saada selgust, mida on seal tehtud enam kui 500 000 euro suuruse PRIAlt saadud abiraha eest. Asjaga kursis oleva varasemalt Tapurla sadamaga seotud Hannes Liimanni sõnul ei midagi mõistlikku.   

Nii näiteks seisab toetuste eest ehitatud kai üsna üksinda ja kala püütakse seal vähe. Ka suure raha eest soetatud ekskavaator ei ole leidnud tööd. 

Liimann näitab «Radarile» tema käsutuses olevaid dokumente, millelt nähtub, kuidas erinevate laenuskeemidega toetusraha peale on võetud. 

Samad dokumendid saatis Liimann juba 2017. aasta alguses ka PRIAle. «Tegin selle avalduse, et on selliseid kõhklusi raha otstarbeka kasutamise suhtes, aga PRIA selle asja vastu huvi ei tundnud,» ütleb ta ja näitab meile ka e-kirju, mida PRIAga vahetas ja millele mitte midagi ei järgnenud.

PRIA kalandustoetuste büroo juhi Piret Ilvese vastus sellele, miks otsustati asja mitte uurida, kõlab uskumatult. «Meil ei ole isegi ühtegi vihjet selle kohta laekunud,» ütleb ta esmalt. Kui märgime, et oleme näinud vahetatud e-kirju, lisab ta, et ta ei pruugi kõigi juhtumitega krusis olla.  

See on Radari jaoks juba teine kord, kui näitame PRIAle ja Maaeluministeeriumile, et maksumaksja raha liigub kitsa seltskonna käsutusse ja küsime, kas selline süsteem on ikka kõige otstarbekam?

Kuidas on järjekordselt PRIA rahadega skeemitatud, vaata allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles