«Radar»: Jevgeni Ossinovski karm kooliaeg: Mõni neist on tänaseks surnud (5)

Marii Karell
, «Radari» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui vaadata Jevgeni Ossinovski haridusteed, siis paistab sealt särav hõbemedal, millega mees 2004. aastal Tallinna Reaalkooli lõpetas. Vähesed aga teavad, et sellele eelnes tormiline teismeiga, mille tulemusena osad Jevgeni kamraadid tänaseks surnud.

«See oli päris keeruline aeg. Olin väga mässumeelne ja mässuline ja mitte alati teistest lugupidav. Ei olnud kerge ei vanematel ega koolil. Ema on ikka koolis käinud… Käitumine oli jah, olin kehvake. Haukusin õpetajatele vastu.»

«Võib-olla kool ei oska ka teismeeas poiste muret mõista. Ei oska käituda, ei oska toetada. Ja tulemused võivad olla traagilised. Mul mitu sõpra samast vanusest hakkas ka ära kukkuma. Ja on tänaseks surnud. Kes narkootikumide pärast, kes alkoholi pärast.»

Ossinovski ütleb, et ehkki noorte sõltuvuse teema on tänases Eestis kindlasti palju suurema tähelepanu all kui 15 aastat tagasi, pole ta siiski kindel, et ainult rääkimisest aitab. «Kas me ka teeme täna midagi rohkem - selles ma pole lõpuni kindel.»

Seda, kuidas koalitsiooni luues ministrikohti jaotati, kuidas Jevgeni Ossinovskist haridusministri asemel tervise- ja tööminister sai ning kuidas alkopoliitika hetkel sotside reitingut õõnestab, näed allolevast täispikast intervjuust.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles