«Radar» Saakašvili kohtuistungil: rahvas hõiskab ja laulab hümni!

Stass Kuznetsov
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tundmatute meeste poolt kinni peetud ja Ukraina riigist välja saadetud Gruusia endine president Mihheil Saakašvili on tõusnud Ukrainas kangelaseks, kellele rahvas kohtusaalis hümni laulab.

«Radar» käis Saakašvili kohtuistungil Kiievis kolm nädalat tagasi. Suuremate meeleavalduste ohjamiseks oli Saakašvili kohtuinstungit turvama tulnud Ukraina sõjavägi.

50aastane Saakašvili on suisa kahel korral valitud Gruusia presidendiks, tema teine ametiaeg lõppes 2013. aastal. Mõni aeg tagasi tundis Saakašvili, et ihkab taas võimule. Kuid seekord teises riigis - Ukrainas. Nii ongi ta juba kaks aastat Kiievis asju ajanud. Asjaajamine on võtnud aga sellise pöörde, et Ukraina prokuratuur kahtlustab Saakašvilit selles, et ta on võtnud vastu hulgaliselt raha Venemaalt pagenud ärimehe käest. Talle heidetakse ette, et Saakašvili juhib opositsiooniliikumist kuritegelike rahade eest. Süüdistus on seda omapärasem, et Ukraina prokuratuur toetub videomaterjalile, mille kogumist juhtis Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus.

On veidi üllatav, et kohtusitungit ei ohja Kiievis mitte kohtunik, vaid Saakašvili on teinud sellest sisuliselt oma pressikonverentsi. Vaatama on seda tulnud huvilised erinevas vanuses ning saal on täis inimesi, kel on õnnestunud läbi rahvamassi end siia pressida.

Ühel hetkel hakkab saalitäis rahvast Ukraina hümni laulma.

Kohe pärast Saakasšvili sõnavõttu piirati ta pensionäride poolt sisse. Kõik tahtsid rääkida, mis neil mureks. Ka Radaril õnnestus endise Gruusia presidendiga mõtteid vahetada.

Missugune näeb välja Saakašvili kohtuistung ja mida kohtualune eestlastelt ootab, seda näete juba «Radari» videoloost siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles