Koolijuht Hendrik Agur: mõni ei salli mu kiilaspead näiteks - tuleb aru saada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pinge ühe Tallinna kooli, Gustav Adolfi Gümnaasiumi, laienemise ümber oli tugevalt pildil terve möödunud aasta vältel. Küsimus on – miks? Ja miks on selle taustal hoogsalt välja joonistunud osade vilistlaste ja lapsevanemate suur vastuseis koolijuht Hendrik Aguri isikule?

Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur valmistas ette väikelennukit, et sellega kohe-kohe õhku tõusta. Agur on tuntud oma lennukate mõtete ja aktiivse asjatamise poolest ja aktiivset tegevust otsib ta ka väljapool oma tööd - näiteks lendamisest. «Ei kujuta ette sellist puhkust mere ääres, et ma lähen puhkan ja siis päevitan seal. Ma ei suuda olla kohapeal üle kahe päeva lihtsalt niisama.»

Tallinna lennuväljalt õhku tõustes jagas «Radar» temaga lennukit ning plaanis oli teha väike tiir Tallinna kohal. Lendamisega on Agur tegelenud 2000. aastate algusest.

«Miks see lendamine meeldima hakkas?»

«Ma ei tea – eriline vabaduse tunne on,» ütles Agur.

Ülevalt oli hästi näha Gustav Adolfi Gümnaasiumi uus koolihoone Vana-Kalamaja tänaval. Seesama maja, mis sedavõrd paksu verd on tekitanud, et vaidlused selle üle on ajakirjandusest vastu kajanud juba vähemalt aasta jagu.   

Selle uue koolimaja ümber toimunud ja tegelikult vaikselt ikka veel toimuv vaidlus on eriti hästi esile toonud selle, et Aguri sugune mees koolidirektorina kedagi naljalt külmaks ei jäta. Endine ettevõtja ja erinevatest kooseludest viie lapse isa. Vastuoluline kuju, kelle agarust kas toetatakse või kogub see talle vaenlasi.

«Koolielu juhitakse väga selgelt näiteks tema enda peas tekkiva visiooniga. Kellegi teisega seda vajalikuks arutada ei peeta,» rääkis MTÜ Gustav Adolfi Gümnaasiumi vilistlaskogu juhatuse esimees Margus Mets.

«Mõni ei salli mu kiilaspead näiteks – tuleb aru saada. Kui keskenduda grupile inimestele, kes on äärmiselt negatiivselt häälestatud, siis selle pildi kontsentraadi võibki saada,» märkis Agur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles